Frans

FransFrans (gitaar) aardbewoner sinds 1950 groeide op met de jaren sixties muziek. Rock – blues en soul Van kinds af aan al was hij met muziek bezig. Muzikale invloeden toen legio. John Mayall and the bluesmakers (Peter Green-Eric Clapton) Otis Redding Sam and Dave.

Toen hij 17 was begon hij een bandje. The Dandies Van The Dandies, in de jaren zestig een begrip in Weesp en omgeving, zijn nooit plaatopnamen verschenen. Bij Phonogram werd wel een demo gemaakt van een eigen nummer. Dit was echter “niet commercieel” genoeg. Een groot succes voor The Dandies was het optreden in het voorprogramma van The Golden Earrings met zanger Frans Krassenburg De groep werd opgeheven toen sologitarist Frans Schrijn in 1970 in militaire dienst moest. En meteen beroeps werd. Door de vele oefeningen/uitzendingen en diensten was het niet mogelijk om in een band te gaan spelen. Zodoende musiceerde hij alleen achter de computer met midi files In 2000 kreeg hij bij defensie een ,,rustige”baan waardoor hij niet meer op oefeningen hoefde en zodoende weer tijd had om in een band te gaan spelen. Het werd een Rock blues band met oud leden van de Dandies. Na 2 jaar werd het een 13 mans formatie The Soundworld Show.Verder speelde hij met gelegenheid muzikanten (militairen) in de Specta band en haalde menig keer prijzen binnen op de ,,talentenjachten”die op een kazerne in den landen werd gehouden. Daarna volgde weer een 2 tal bandjes van korte duur.

We zijn inmiddels een paar jaar verder en Frans is al 8 jaar met Functionele Leeftijdsontslag. (Met 55 gaat men bij defensie nl met FLO) Dus tijd zat om muziek te maken

Op zijn cd speler vind je: Toto (Steve Lukather) Steve Vai,Joe Satriani, Eagles,Joe Bonamassa,Walter Trout,Tommy Emanuel, Pink Floyd en nog veel meer gitaristen.

Naast muziek houdt Frans zich bezig met zijn vrouw en dochters en Badminton.

DamWebDesign