Pieter

Pieter Ik ben Pieter de Graaf, geboren in Hilversum, alweer zo’n 30 jaar woonachtig in Baarn en zorg voor de lage noten in de band. Als bassist maak je The Groove in de band samen met de drummer. Samen met drummer Richard zijn wij de ritmische tandem en houden elkaar strak in de gaten.

Na pianoles te hebben gehad toen ik zeven jaar was heb ik later zowel privé alsook op de muziekschool in Hilversum klassiek les gehad. Toen ik 12 jaar was vond ik in ons muzikale huis, waar ouders ons met muziek hebben grootgebracht, een oude Spaanse gitaar waar vier snaren op zaten en een element.

Grote broer Dick, die inmiddels al een scala aan instrumenten had uitgeprobeerd en versleten, ging zich verder ontwikkelen op klassiek gebied op dwarsfluit en ik nam een duik in de rock en later de jazzrock.

Headhunters, Return to Forever en later Weather Report hadden meer opvallende bassisten zoals Stanley Clarke en Jaco Pastorius die op de voorgrond traden.
De jazz en met name The Electric Jazz zoals de latere periode van Miles Davis interesseerde mij mateloos en resulteerde in alles absorberen wat er in Amerika rondliep.

Met broer Dick hebben we heel wat concerten gezien en lieten ons op eigen wijze inspireren. Hij in de jazz op sax als uitvoerend muzikant en ik in mijn vrije tijd op de bas en later ook contrabas.

Ik heb in Laren bij Sesjun op donderdagavond heel wat helden voorbij zien komen.
Het was moeilijk kiezen omdat de donderdag avond begon met Ferry Maat en zijn Soulshow.

Door de jaren heen heb ik in diverse bandjes gezeten als Red Dress, The Sledgehammer Band en vooral het tijdelijk invallen in allerlei feestbands vond ik een geweldig avontuur. Daarin kwam ik muziekvriend Joeko tegen, toetsenman, en ben ik in The D.A.M. gerold om tijdelijk in te vallen.
Deze keer liep het anders. Geen  geïmproviseerde muziek maar hechte bandleden met maar een doel: breed repertoire maken wat iedereen aanspreekt.  Daar gaan we samen voor in ……. The D.A.M.

DamWebDesign