Richard

RichardAls Amsterdams jochie ben ik geboren en getogen in onze mooie hoofdstad. Vanaf dat ik weet dat muziek te horen is via je oren, ben ik al bezig met muziek in het algemeen. Gelukkig had ik twee oudere broers (nog steeds trouwens) die piano en basgitaar/gitaar speelden. Dus als kleine kinderen maakten we de buurt al onveilig met het nodige kabaal. Omdat m’n broers toch echt een drummer nodig hadden, heb ik me daarop gestort en met redelijk succes!

Na op zeer jonge leeftijd allerlei schoolfeesten te hebben opgeluisterd met m’n drumwerk, ging ik steeds verder in de muziek.

Activiteiten:

  • Opgegroeid met een heel dure 4 sporen recorder van TEAC waar we als broers al begonnen met het opnemen van eigen arrangementen.
  • In een Amsterdams buurt theater diverse mensen begeleid met mijn toen opgerichte begeleidingsband. Waaronder John Leddy (o.a. bekend als Koos Dobbelsteen in ‘Zeg ‘ns Aaa’) en de Jantjes.
  • Een periode Almelo waar ik in een bruiloft en partijen bandje m’n ei kon bakken als basgitarist. Erg saai om elke keer hetzelfde te spelen!
  • Omdat m’n broers geen tijd meer hadden om muziek te maken, heb ik zelf de traditie voortgezet. Ik ben gaan componeren, luisteren, leren, drummen, pianospelen, bas spelen en teksten gaan schrijven. Daaruit kwam hoofdzakelijk een klein publiek gericht liedje en was ik toch wel succesvol in de kroegen als ‘Bolle Jan’ en meer in de buurt van het Rembrandtplein te Amsterdam. Als zanger met een eigen gemaakte orkestband behaalde ik wel de nodige aandacht en een contract om liedjes te schrijven voor o.a. Anita Meyer, Piet Veerman en anderen. Het was voor mij toch iets te ver mijn persoonlijk doel. Lekker muziek maken!
  • Tussendoor heb ik allerlei feesten, festivals, organisaties opgeluisterd met mijn muzikale bevindingen. Kleine teksten, simpele arrangementen en meer van dat soort. Zelfs even een Gospelband geholpen als toetsenist en dirigent voor de samenzang (koorwerk) Uiteindelijk doel: Entertainment in de breedste zin van het woord. Een gezellige avond kunnen maken voor mensen die het verdienen! Tegen kostprijs, want ondertussen hebben wij er ook lol in en hebben we ook een ‘gewone’ baan.

Uiteenlopende soorten muziek waar ik in mee heb gespeeld:

Jazz jamsessie met Niels Bijl:

Als inval drummer bij Windkracht 7:

Mijn drumkits:

– Premier met Paiste bekkens
– DWdrums met Zildjian, Sabian en Paiste bekkens
– Gretsch met Zildjan, Sabian bekkens

DamWebDesign