Bente

BenteGeboren en opgegroeid in Amersfoort. Vanaf jongs af aan ben ik omringd geweest door muziek. Platen van Janice Joplin, Billy Joel, the Stones, the Beatles, Otis Redding, Abba, Wilson Pickett en Cuby and The Blizzards werden over de jaren heen veel gedraaid en meegezongen. Jazz, Blues en Soul waren onder andere favoriet. Sommige van deze invloeden zijn herkenbaar in mijn stijl.

Ik ken het MTV tijdperk. ‘Music Non Stop’ was niet weg te denken uit mijn slaapkamer. Net als Madonna en 2-Unlimited (mijn allereerste Cd-singletje was No Limit..). Nu zijn in mijn telefoon en afspeellijsten onder andere te vinden: Adele, Pink, Matt Corby, Caro Emerald, Joss Stone, Anouk, India Arie, Beth Hart. Maar ook bijvoorbeeld Krystl en Van Dik Hout. Of Afro Jack, Sunnery James en Ryan Marciano en Salsa muziek. Ik hou van zo ontzettend veel soorten muziek, als ik het maar voel binnenkomen.

De jamsessies, zingen in privésfeer, kleine optredens/projecten en invallen bij bands was voor mij niet genoeg. Ik ben relatief laat pas echt begonnen met professionele zang. Met mijn inzet en passie voor het zingen en voor de muziek maakte ik serieuze sprongen. En bij een van die sprongen landde ik op The Dam!

DamWebDesign